Film og Tv

dummy film 160x60

Uddannelse til
Film- og tv-
produktionstekniker

Foto

dummy foto 160x60

Uddannelse til
Reklame- og
portrætfotograf

Web

dummy web 160x60

Webintegrator-
Uddannelsen

Grundforløb

dummy grund 160x60

Film-tv, Foto og Web
Info – Ansøg

Kurser

dummy kurser 160x60

Kurser og
Efteruddannelser
Kurser (0)

+
+

Udlandspraktik

Der er stor interesse for at internationalisere vores erhvervsuddannelser og derfor er der oprettet en særlig instans til at tage sig af det.

Det er en fantastisk mulighed for eleven at prøve et praktikophold i udlandet. Der er ingen tvivl om, at han/hun vil være en styrket elev, der kommer hjem efter sådan et ophold.

Hvad går ordningen ud på?
Ordningen sorterer under Styrelsen for Universiteter og Internationalisering (SUI). Klik på linket til højre, hvis du ønsker at gå dertil.

Der er rigtig gode støtteordninger til aftaler, der indgås i Europa. De går i korthed ud på, at hvis du og din elev er blevet enige om, at eleven skal udstationeres i en eller flere måneder, så får I lavet en aftale med en virksomhed i f.eks. London. De betaler, hvad de plejer for en elev, f.eks. 4.000 kroner om måneden.

Eleven skal stadigvæk have sin danske løn, derfor udbetaler praktikstedet i Danmark diffenrencen mellem de 4.000 kr. og den normale månedsløn. Den difference får praktikstedet refunderet fra SUI, hvilket betyder, at eleven får sin normale løn, den udenlandske virksomhed får en billig assistent – og det koster ikke jer som praktiksted noget. Dertil kommer, at SUI dækker rejseudgiften, når eleven aftale udstationeringen, ligesom de dækker rejsen til/fra det egentlige udlandsophold.

Skriftlig aftale om ansættelsessamtale
Eleven skal selv sørge for at have en skriftlig bekræftelse fra den udenlandske virksomhed på, at der foreligger en aftale om en ansættelsessamtale, ligesom at eleven skal gemme alle billetter, som skal bruges som bilag og dokumentation.

Kontrakt
Endelig skal der laves en skriftlig aftale, hvori der står hvor længe aftalen løber og hvor meget, elev skal have i løn.

Mere information
Hvis du vil vide mere om udlandspraktik er du velkommen til at kontakte Medieskolerne.